Chętni uczniowie mieli okazję wykazać się swoim talentem kulinarnym. Do kulinarnych zmagań przystąpiło 21 młodych kucharzy, którzy w ciągu 45 minut musieli nie tylko wykonać zdrowe przekąski, ale również estetycznie je podać.
Walory smakowe, pomysłowość wykonania oraz umiejętność zaprezentowania własnego produktu oceniało jury w składzie: pani Agnieszka Kotulak – szkolna higienistka, pani Elżbieta Ochwat – dyrektor szkoły oraz przedstawicielka Samorządu Szkolnego Natalia Stygar.
Pomysłów na zdrowy posiłek było wiele: sałatki owocowe i warzywne, tortille, kolorowe kanapki, razowe mini bułeczki, koktajle i wiele innych wspaniałych potraw.
Podczas, gdy uczestnicy konkursu byli zajęci przygotowywaniem, pozostali uczniowie wiernie im kibicowali.
Jury było zachwycone, gdyż wszyscy uczestnicy wykazali się ogromnym zaangażowaniem i dużą wiedzą kulinarną. Oceniający byli pod wrażeniem kreatywności miłośników zdrowego gotowania. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątki.
Gratulacje!
SP2 Osobnica